Aktualno

NAROČITE KAJ NAM PA MORETE!2

Naročite knjigo NA DOM PREK KNJIGARNE GALARNA.SI
POVEZAVA TUKAJ

 
Domov arrow Sporočila za javnost arrow Odprto pismo Janezu Janši
Odprto pismo Janezu Janši PDF Natisni E-pošta
petek, 25 januar 2013

Odprto pismo predsedniku vlade Janezu Janši

Spoštovani,

ne bom našteval števila prodanih granat in min ter njihove vrednosti. Ne bom navajal dejstev o dogajanju na ekonomsko dobičkonosnem orožarskem področju v ?asu vašega prvega vodenja obrambnega ministrstva. Ne bom citiral in prešteval vaših neštetih izjav, ki so se neštetokrat izkazale za neresnične – bodisi so vas zanikala dejstva bodisi pa sami sebe z drugimi izjavami. Ne bom ponavljal tistega, kar je zapisano na prek tisoč straneh v obeh knjigah Kaj nam pa morete!, ki sem ju izdal.

Je pač tako, da so dejstva vaša šibka točka. Očitno je nesporno, da vam je narava dala sposobnost samega sebe prepričati, da niste trgovali z orožjem.

Zaradi selektivnosti vašega spomina o neštetih obljubah, danih glede dokončnega razjasnjenja vaših orožarskih poslov, vas pa le moram spomniti na nekaj dejstev zadnjih let. Ničkolikokrat ste izjavili, češ, vsi dvomi v moje poštenje in ravnanje bodo odpravljeni, ko bo moje poročilo o orožju končno javno dostopno. V Odmevih ste nam v začetku leta 2011 tudi grozili, da bomo morali rezervirati celo stožiško dvorano, kjer naj bi nam zadeve dokončno pojasnili – le navedeno poročilo je še potrebno objaviti. Citirano poročilo sem objavil konec avgusta 2011. V poročilu ni moč najti ničesar, kar v minulih letih že ne bi povedali ob neštetih priložnostih. O tem, kako vsebinsko prazno je, pa si na www.orozje.info vsakdo še vedno lahko mnenje ustvari sam.

Gospod Janša, ne morem pomagati, a vedno več nas je, ki vemo, da v vaših pojasnilih o vaši orožarski dejavnosti zeva ogromna in globoka luknja – navkljub vašemu, kot sami pravite, že petnajstletnemu pojasnjevanju. Ali pa prav zato.

Ker ste žal že zamudili priložnost, da argumentirano odgovorite na očitke iz mojih dveh knjig, da odgovorite na vprašanja, ki sem vam jih novembra 2008 zastavil v odprtem pismu, in ker niste držali obljube o vašem nastopu v Stožicah, vas naj spomnim, da nekatere javno nedostopne dokumente še vedno hranijo na obrambnem ministrstvu. Tam si na vse kriplje – tudi s pisanjem laži v uradne dokumente, kot je ugotovila informacijska pooblaščenka – prizadevajo, da bi dokumenti javnosti ostali prikriti še nekaj desetletij.

Želim si, da sami končno dobite dokončno priložnost, da nam razblinite dvome v vaše poštenje, zato vas obveščam, da je od julija 2011 odločitev o javni objavi dokumentacije MORS v rokah vlade.

Ker si Pahorjeva vlada tedaj odločitve o dopustnosti objave očitno ni mogla privoščiti, je zadeva z opravilno številko 9001-22/2011 na vaši mizi. Prosim, izognite se temu, da se boste kdaj pozneje vnovič morali sklicevati na zakonska določila o zaupnosti dokumentov. Ne zamudite priložnosti. Prepričan sem, da bodo drugi člani vlade vašo pobudo po objavi prav vseh Morsovih dokumentov navdušeno podprli. Zadeva mora le pristati na dnevnem redu seje vlade.

Matjaž Frangež, LjubljanaObjavljeno:

Dnevnik, 25. januar 2013, stran 15 > povezava

 
< Nazaj   Naprej >
© 2019 Kaj nam pa morete! Orožarski tajkuni
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.