Aktualno

NAROČITE KAJ NAM PA MORETE!2

Naročite knjigo NA DOM PREK KNJIGARNE GALARNA.SI
POVEZAVA TUKAJ

 

Domov
Druga izdaja Kaj nam pa morete PDF Natisni E-pošta
torek, 22 december 2015

Druga izdaja Kaj nam pa morete! – Od trgovine z orožjem do Depale vasi

Ponatis najbolje prodajane knjige poletja 2007

Kdo so ljudje, ki so vodili Slovenijo? Kot je leta 2007 razkril Matjaž Frangež, poštenje gotovo ni vrlina vseh z vrha slovenske politike. V letih slovenske osamosvojitve, od 1990 pa vsaj še v 1993, sta notranje in obrambno ministrstvo pod vodstvom Igorja Bavčarja in Ivana Janše na veliko trgovali z orožjem, strelivom in drugimi smrtonosnimi sredstvi. Iz trpljenja krvavih balkanskih vojn so ostali za državni proračun izgubljeni dobički. »Bianco menico«, ki jo je »njunima« ministrstvoma dejansko podelilo Predsedstvo RS, sta ministra s svojimi pomagači z neštetimi primeri preiskanih zlorab javne funkcije docela izkoristila. Na tisoče ton vojaških sredstev nekdanje JLA, obtičalih na območju RS, vrednih več milijonov evrov, je kar izginilo. Denar gotovo kje je, le v državnem proračunu dobička, »prigaranega« v donosnih preprodajah orožja, tudi kupljenega v tujini, mimo »političnega žegna«, podeljenega na Predsedstvu, doslej nikomur še ni uspelo izslediti.

Zlorabe leta pozneje poskuša preiskati Policija; to početje ji prepovedo. Zgodi se Depala vas. Pozneje stikajo še parlamentarci. Deležni so resnih groženj. Preiskave ostanejo brez relevantnih rezultatov.

Čeprav »najelitnejšim Slovencem«, ki si celo prek telefona znotraj države drznejo izrekati protipravna naročila, brez sramu pa v našem imenu kontaktirajo celo z mnogimi državniki tega sveta, mnogo izvirnih dokumentov uspe uničiti, jih zaradi mnogih preiskav v posameznih arhivih manjšina ostane ohranjenih. Kar je Matjaž Frangež razkril v prvem in drugem delu Kaj nam pa morete!, so nadaljevali avtorji trilogije V imenu države in Skrito povelje.

Tudi zato si izhodiščno delo, v letu 2007 izdan prvenec Matjaža Frangeža, zasluži ponatis.


Knjigo lahko naročite pri celjski Založbi tiskarna Gracer d.o.o. ali prek spleta:

http://www.zalozba.info/shop/knjizevnost/druga-izdaja-kaj-nam-pa-morete-od-trgovine-z-orozjem-do-depale-vasi/

naslovnica
 
Naprej >
© 2019 Kaj nam pa morete! Orožarski tajkuni
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.